Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно

...
 Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно
Коментари Харесай

БСП искат оставката на Владислав Горанов

  " Ще желаеме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за непозволено изхарчени средства ". Това разгласи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев на входа на централата на " Позитано " 20.
Той изясни, че има огромно напрежение в българското общество, подбудено от непозволеното харчене на държавни средства при разпределение на партийните дотации. Припомняме, че първо за увеличените партийни дотации заяви шоуменът Слави Трифонов след направено питане по Закона за достъп до социална информация. От сметките излезе, че всички партии са получили по 13,23 лева на глас дотация. Сезира се даже и основният прокурор Сотир Цацаров. След излизане на информацията от МС направиха корекции. " Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов, тъй като това е напълно по негова виновност. Отговорност се търси с искане на оставка ", съобщи Стойнев. По думите му левицата е подготвена да върне средствата, които се оказват надвзети.

Решението да се желае оставката на финансовия министър идва преди депутатите от Българска социалистическа партия да се е върнали в Народното събрание. Припомняме, че през вчерашния ден късно вечерта Националният съвет на Българска социалистическа партия взе решение за връщане на ПГ на левицата в Народното събрание. Това стана след като лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изненадващо подаде оставка си, само че разгласи и че ще се включи в новото съревнование за лидер на столетницата. Ден преди този момент Нинова беше безапелационна, че няма защо да подава оставка.

Самата парламентарна група взе решение да се връща поетапно в парламента - от през днешния ден в комисиите, а от на следващия ден и в пленарна зала. " Днес имахме съвещание на групата, с цел да обсъдим идващите ни дейности. Взехме решение от през днешния ден народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от на следващия ден и в пленарна зала да участваме в съвещанието на Народното събрание ", съобщи Драгомир Стойнев.

На въпрос за какво не са се присъединили през днешния ден в съвещанието, в случай, чедепутатите гласоподаваха ветото на държавния глава върху Закона за държавната благосъстоятелност, Стойнев изясни, че тези решения се взимат с 121 гласа, а ръководещата коалиция по този начин или другояче си ги има. " Имат си 121 гласа, различен е въпросът дали имат легитимност ", разяснява Стойнев. От думите му стана ясно, че парламентарната група е групов орган и е имала потребност от опция да разиска обстановката и периодите с връщането на социалистите в Народно събрание.Припомняме, БСП напусна Народното събрание на 17 февруари, като тогава сложиха три условия: избор на нов състав на ЦИК; връщане на преференциите и ново разискване на машинното гласоподаване. Въпреки че изискванията им бяха изпълнени, в Българска социалистическа партия откроиха в следствие други причини да останат отвън Народното събрание. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР